Konenäkö ja fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinongelmista aiheutuu yhteiskunnalle kansantaudeista eniten haittoja ja määrä kasvaa väestön ikääntyessä. Skillab Oy:n tavoitteena on tuoda fysioterapia jokaisen ihmisen ulottuville. Skillab tarjoaa hoitoketjua, jossa kerätään dataa kuntoutujan omatoimisesta harjoittelusta kuntoutujan ohjaamiseksi laadukkaampaan harjoitteluun. Skillab parantaa fysioterapeuttisen hoidon laatua, mikä nopeuttaa kuntoutusta ja vähentää mm. leikkauksien tarvetta.

Skillab toimii yhteistyössä Konenäkö -projektin kanssa ratkaistaakseen kuinka konenäköä voidaan käyttää hyväksi laadukkaamman harjoittelun saavuttamiseksi. Konenäkö -projektissa kokeillaan erilaisia tapoja tunnistaa vartalon liikkeitä siten, että dataa kertyy tekoälyn käsiteltäväksi sekä ihmisen tueksi, ja että nopeampi kuntoutus toteutuu.

Kiinnostuitko? Konenäkö -projekti toteuttaa isompia ja pienempiä konäköön liittyviä kehittämisprosesseja, joista voi syntyä prototyyppejä ja kokeiluja, joissa käytetään hyväksi kameroita, kuvia, videoita ja tekoälyä yhdistäviä mahdollisuuksia.