Hackathon: Voittajana Koro-sovellus

LABin opiskelijoille järjetetyn Hack the Corona -hackathonin voittajaksi on valittu käsien puhtauden tunnistava Koro-sovellus. Sovelluksen ideoivat sairaanhoitoa opiskelevat Jutta Hotta ja Anette Ruusuvirta.

Hackathonin palkintoraati arvosti idean ajankohtaisuutta ja toteutuskelpoisuutta. Myös yhteistyökumppanit ovat kiinnostuneet sovelluksesta.

”Asiaa lähdetään testaamaan yhteistyökumppaneiden kanssa. Alustavien keskustelujen pohjalta päiväkodit ovat olleet ideasta erittäin kiinnostuneita”, Konenäön sovellukset sote- ja hyvinvointialalla -hankkeen projektipäällikkö Anna Lahti kertoo. Hanke vastasi hackathonin järjestämisestä.

Hack the Corona -hackathon haastoi opiskelijat pohtimaan konenäköön ja tekoälyyn perustuvia ratkaisuja koronaviruksen torjumiseksi. Tapahtuma oli avoin kaikille LABin opiskelijoille ja se toteutettiin verkossa.

Hackathon käynnistyi huhtikuun lopulla, jolloin opiskelijat saivat toimeksiannon. Opiskelijoilla oli viikko aikaa työstää ideoita ja tänä aikana heillä oli mahdollisuus saada myös tukea hanketiimiltä.

”Tämä oli todella opettavaista, varsinkin, kun omaa ideaa täytyi katsoa monesta eri näkökulmasta. Ymmärrämme nyt myös paremmin, kuinka konenäkö toimii ja mihin kaikkeen sitä voidaan hyödyntää”, Hotta ja Ruusuvirta kertovat.

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan onnistunut.

”Hackin aikana tuotettiin useita uusia, kehittämiskelpoisia ideoita. Ajatuksena on, että vastaavanlaista tapahtumaa voisi ajatella jatkossakin toteutettavaksi”, Lahti sanoo.

Lue tapahtumasta lisää tästä.